de keukenrolmethode


Na zoveel jaren strijd tegen sproeiende katers en overal-plassende-poezen heb ik inmiddels de beste manier om die ellende op te ruimen wel gevonden. In het begin ga je nog met vaatdoekjes en sop in de weer, dan komt de fase van de vochtige doekjes en daarna komt de manier waarop experts (jawel) het doen. Uit vaatdoekjes krijg je namelijk de stank nooit meer weg, hoe vaak je ze ook wast, en vochtige doekjes zijn veel te klein en te duur. De laatste jaren doe ik het met keukenrol. We hebben overal van die megarollen staan. Als de plas nog vers is dan pak je twee vellen en legt die eerst op de plas. Daarmee trek je het meeste vocht weg. Je gooit de druipende vellen in de pedaalemmer. Dan ga je over de plek heen met nog een vel tot het zo goed als droog is. Dan pak je een plantenspuit (ik gebruik oude flesjes van bijvoorbeeld Febreze) waar je water met een paar druppels van een lekker luchtje in hebt gedaan (bijvoorbeeld lavendelolie of teatree, afwasmiddel kan ook). Je sproeit daarmee op de plek en maakt die vervolgens weer droog met nog een vel keukenpapier. Min of meer opgedroogde plekken op muren en deuren spuit je meteen in met je plantenspuit en droogt die af met keukenpapier. Op de foto onze 'expert sproeier', Max. Hij raadt de keukenrolmethode van harte aan.

Tags:

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje
Recente Berichten

© Erve Knots