vechtend en hoestend het nieuwe jaar in


Na een wat doorwaakte nacht (de honden hadden last van het vuurwerk en wij daardoor ook) maakten we een frisse start in het nieuwe jaar. Het begon al goed: de kleine varkens kregen hun poort open en doken op Vrouw Holle af. Die stond namelijk nét klaar om haar bordje pap in ontvangst te nemen. Vrouw Holle deed wat ieder varken zou doen, namelijk haar ontbijt verdedigen met haar leven. Janneke en zij rolden over het erf. Het zag er heftig uit, maar geen van beiden had zelfs maar een schram. Het was meer sumoworstelen dan zwaardvechten, zal ik maar zeggen. De kleine dames holden daarna snel achter hún bord pap aan en ik kon de poort weer dichtdoen. Even later kregen alle varkens vanwege het nieuwe jaar een oliebol als toetje en Hector slaagde erin om daar bijna in te blijven. Hoestend en proestend vlogen de stukken oliebol in het rond. Het was me het begin van het jaar wel weer. Verder verliep de dag zonder kleerscheuren. Op naar de rest van 2018!

Tags:

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje
Recente Berichten

© Erve Knots