slechte moeders


Wat een slechte moeders zijn die muskuseenden! Dit jaar zijn er minstens 30 kuikentjes uit het ei gekropen die binnen twee dagen allemaal verdwenen waren. Nu zijn er weer vijf kleintjes. Ze overleven al tien dagen, maar dat is ondanks de moeder. Die heeft er namelijk geen seconden naar omgekeken. De kleintjes redden zichzelf. Ze stappen dapper over het erf, slapen 's nachts in een kuiltje in het stro tegen Hector aan, ze zwemmen in de vijver en doen alles samen. Misschien dat ze zo een kans hebben om te overleven. Wij durven er nog niet in te geloven dat deze het wel redden. De enige manier om roofdieren bij hen weg te houden, zou zijn om hen in een kooitje te stoppen, maar dat willen we ze ook niet aandoen. Ze zijn nu al zoveel vrijheid gewend. Stoere kleine kanjertjes zijn het.

Tags:

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje
Recente Berichten

© Erve Knots