vanzelf


We hebben in de loop der jaren van alles geplant op het erf en daar is heel weinig van terecht gekomen. Wat wel uitbundig is gaan groeien zijn vlierstruiken en die komen vanzelf op. Voor een mooi erf hoef je eigenlijk bijzonder weinig te doen, zijn we achter gekomen. Spreeuwen bepalen waar straks de nieuwe struiken gaan groeien. We zien soms hele zwermen op een struik neerdalen en enthousiast smullen van de besjes. De zaadjes poepen ze uit op een plek waar ze nog een struik wensen. Gelukkig vind ik vlierstruiken (naast krentenstruiken) ongeveer de mooiste planten die er zijn. Ze zijn al vroeg groen, groeien snel, hebben prachtige bloesems en de mooiste bessen. Voorlopig staat het erf nog niet vol genoeg.

Tags:

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje
Recente Berichten

© Erve Knots