verrassing


Wij doen zo weinig mogelijk aan onze 'tuin'. Alles wat wil groeien, mag groeien en dus staat er brandnetel, zuring, vlier, moederkruid waar het maar wil. Als een plant erg in de weg zit, snoeien we een beetje en we maaien het gras, maar verder doen we niets. Het mooie is dat de natuur elk jaar nieuwe verrassingen geeft. Zo staat er ineens een lijsterbes bij het terras, groeit er springbalsemien op allerlei plekken, terwijl het vorig jaar op één plek stond, is er elk jaar meer vingerhoedskruid én staan er ineens stokrozen voor de poort. Wit-geel zijn ze, en ze bloeien uitbundig. Wat een feest! Als je het leven niet naar je hand probeert te zetten, gebeuren er wonderschone dingen.

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje
Recente Berichten

© Erve Knots