© Erve Knots

6 Apr 2020

5 Apr 2020

3 Apr 2020

31 Mar 2020

30 Mar 2020

28 Mar 2020

27 Mar 2020

Please reload

Recente Berichten

het één na beste leven

19 Mar 2017

Mensen zeggen wel eens tegen ons dat onze dieren hier in het paradijs wonen. Ik zeg dan altijd dat ze hier het één na beste leven hebben. Het beste leven is in de natuur. Waar ze vrij rond kunnen lopen, zo oud mogen worden als de natuur het toelaat, waar ze kunnen leven in kuddes en waar ze zich voort kunnen planten. Dat kan hier allemaal niet. Ze krijgen hier geen lammetjes, veulens of biggen, terwijl dat wel bij hun natuur hoort. Ze worden hier wellicht ouder dan in de vrije natuur en zeker dan wanneer ze voor de slacht waren geweest, maar er zijn hier ook veel beperkingen. Als je er lang over nadenkt, kom je er niet uit. Help je dieren door hen te beschermen? Aan de ene kant wel en aan de andere kant niet. Hoe het ook zij, wij zijn zelf ook deelnemer in dit hele spel en wij kunnen dieren nu eenmaal niet aan hun lot overlaten. Dus doen we wat we doen. En als ik dan op een mooie dag de dieren lui zie liggen slapen of herkauwen, dan denk ik ook wel dat ze daar blij mee zijn. Gelukkig hebben zij al deze gedachten niet, maar nemen ze het leven hoe het komt. 

 

Tags:

Please reload

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje